«Είναι πολλά τα λεφτά Άρη»

traffic-cartoon
Ξεκαθαρίζω από την αρχή ότι δεν γκρινιάζω, γιατί πέρασα καλά δίπλα στη θάλασσα. Όμως, αυτή η εθνική οδός Αθηνών-Πατρών και η Ολυμπία Οδός, η εταιρεία που την διαχειρίζεται με έκαναν να χάσω την ολύμπια υπομονή μου. Από τη μία η ελληνική πατέντα, παγκόσμια πρωτοπορία, να πληρώνεις μια ιδιωτική εταιρεία για τον δρόμο που ΘΑ φτιάξει. Και από την άλλη η μεγάλη έξοδος και η μεγάλη αρπαχτή! Γιατί, δεν περίμενα , όπως και δεκάδες χιλιάδες οδηγοί, ότι δεν θα άφηναν ανοικτά τα διόδια [ όπως γινόταν τόσα χρόνια] έστω για τρεις ώρες. Γιατί το μποτιλιάρισμα στην εθνική Αθηνών- Πατρών την Μεγάλη Πέμπτη, ήταν αποκλειστικά έργο της Ολυμπίας Οδού. Δέκα χιλιόμετρα αναμονή στην Ελευσίνα. Δεκαέξι στο Κιάτο. Όλα μετρημένα μέτρο – μέτρο. Και όταν πια η εθνική από την Κόρινθο έως το Κιάτο έγινε παρκινγκ, άνοιξαν τα διόδια για κανένα δεκάλεπτο. Ας προσέχαμε…

2 comments on “«Είναι πολλά τα λεφτά Άρη»

  1. …και φρεσκοβαμμένη(άλαααα…) κίτρινη λωρίδα για e-pass στα διόδια κορίνθου κατά την επιστροφή…όπου στριμωχνόσουν…περίμενες…και όταν μετά από 15λεπτά με το ρολόι έφθανες μπροστά στην μπάρα…διάβαζες την ανακοίνωση»e-pass προσεχώς»…κι ένας κύριος της ολυμπίας οδού σε ρόλο τροχονόμου σε κατεύθυνε στην δίπλα ατέλειωτη ουρά με την ευχή…χρόνια πολλά!

  2. Αλ6ς, είπαμε είναι πολλά τα λεφτά! Και προπληρωμένα και μετρητά! Γιατί το προσεχώς είναι μεγάλη μούφα. Φίλοι που πηγαινοέρχονται στην Πάτρα γιατί έχουν δουλειές εκεί, μου είπαν ότι το e-pass λειτουργεί κανονικά όλες τις άλλες ημέρες. Όχι, όμως, τις άγιες..

Σχολιάστε