About me

Με λένε Βάλια Μπαζού, είμαι δημοσιογράφος και είμαι καλούτσικα. Προσπαθώ να κάνω ένα blog για την πόλη, την οικολογία της καθημερινότητας, τις νέες τάσεις στην τεχνολογία, την επιστήμη, τον ακτιβισμό, τη μόδα, το lifestyle. Μπορεί και να μην τα καταφέρω, αν και διαθέτω εξαιρετικούς φίλους, bloggers και όχι μόνον , καθώς και στρατιά από «κουκουλοφόρους» και «πληροφοριοδότες».

38 comments on “About me

 1. Πολύ ωραία πρωτοβουλία. Το ελπιδοφόρο μήνυμα όλων αυτών των πρωτοβουλιών και κυρίως της τεχνολογίας είναι ότι όσο και να θέλουν να μας ναρκώσουν με την μετριοτητά και την καταπιταλιστική τρομολαγνεία τους, «εμείς» θα βρίσκουμε πάντοτε τρόπους να επικοινωνούμε και να διαδίδουμε την ουσία των πραγμάτων. Αν και κλεισμένοι στα γραφεία μας και στην άχαρη μονότονη ζωή μας σε αυτή την άλλοτε ιοστεφή και τώρα επιεικώς σκατένια πόλη, αν και βρισκόμαστε πολύ μακριά από τη φύση και το θαυμάσιο ισορροπημένο και μαγευτικό κόσμο της, ξέρουμε ότι η φύση ζει μέσα μας και πρέπει να την αγαπήσουμε , να την υπερασπιστούμε, να τη σαγηνεύσουμε και να της αποδείξουμε ότι αξίζουμε να είμαστε μέρος της, πριν μας φτύσει στο σύμπαν. Θαυμάζω απεριόριστα τη δύναμη και τη θέληση σου να επικοινωνήσεις και να πληροφορήσεις εμάς και να παλάψεις για τα αυτονόητα. Σου εύχομαι καλή επιτυχία και να ανθίσει η ecοbubble σου.
  ΒΙΟΛΕΤΤΑ

 2. Βάλια μου υπέροχο! Νάσαι καλά, ήρθες να συμπληρώσεις ένα κενό. Ο τίτλος τέλειος! Επιτέλους κάποιος κάνει κάτι μπας και ξυπνήσουν όσοι βολεύονται με ευχολόγια…
  Βίκυ

 3. E!! Balia do your best!!
  ….κάνεις κάτι διαφορετικό και είμαι σίγουρη ότι θα το κάνεις κάθε μέρα και καλύτερο!!
  Πολλά φιλιά
  Εύη Σφηκάκη

  • Ευχαριστώ Εύη μου, να είσαι καλά. Θέλω τις επισημάνσεις σου και τις παρατηρήσεις σου. Πολλά φιλιά.

 4. Βάλλια μου πόσο χαίρομαι που σε βρίσκω μετά από τόσα χρόνια, αν και δεν έπαψα να σε παρακολουθώ και να λέω «Έ, αυτή δεν το βάζει κάτω»!!!! Βλέπεις τελικά ο κόσμος είναι μικρός και το διαδίκτυο βοηθάει… Φανταστικό το ιστολόγιό σου. Θα το παρακολουθώ και βεβαίως θα το αναρτήσω και στο δικό μου! Να είσαι πάντα καλά. Η πρόταση-ερώτησή σου μοναδική! Θα συμπεριληφθεί βεβαίως-βεβαίως! Πολλά φιλιά. Μαργαρίτα

  • Μαργαρίτα, το μικρόβιο, όπως ξέρεις καλά εσύ, δεν φεύγει με τίποτα! Χάρηκα πολύ που σε βρήκα. Μην χαθούμε πάλι. 🙂

 5. Greetings,

  My name is Bill Hawthorne, and I represent maacenter.org, a leading web resource for asbestos exposure and mesothelioma cancer information. Our organization is dedicated to increasing awareness of the terrible health consequences of asbestos exposure through the distribution of the best informational materials and public outreach efforts.

  I found your site through a search and decided to contact you because of its high environmental and green presence which is extremely important in our movement. Your viewers are extremely savvy and motivated. The promotion of how buildings should now be built using sustainable green products to avoid asbestos and mesothelioma as well as the awareness of past buildings and preventative steps in avoiding asbestos exposure are extremely important. My goal is to get a resource link on your site/blog or even to provide a guest posting to be placed.

  I look forward to hearing from you. Please feel free to check out our website. Thank you for your time and consideration.

  Bill

 6. Βαλία μου σου εύχομαι τα καλύτερα και ότι θέλεις στην διάθεσή σου.Απο το γραφείο Τύπου των ΠαγκοσμίωνΑγώνων SPECIAL OLYMPICS ΑΘΗΝΑ 2011 πολλά πολλά φιλιά!

 7. @Ντέμη μουυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυ!!
  Καλή επιτυχία, είμαι στο Ποντίκι τώρα, να τα πούμε , θα σου στείλω σε μήνυμα το τηλέφωνό μου!!!!!

 8. ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΑΣΤΙΚΗΣ ΠΕΖΟΠΟΡΙΑΣ
  Οι σύγχρονες πόλεις μας δεν έγιναν αβίωτες μόνο εξ αιτίας της αρχιτεκτονικής τους και της πολεοδομίας τους, αλλά και εξ αιτίας του τρόπου ζωής των πολιτών τους, που δεν οδήγησε μόνο στην αποκοπή από την φύση, που δεν αποξένωσε μόνο τον άνθρωπο από τους ίδιους τους γείτονες του, και τους συνανθρώπους του, αλλά που κύρια μετέβαλλε την παραδοσιακή, και με γεωγραφικά και τοπικά στοιχεία, σχέση πολίτη- πόλης , σε μία σχέση πόλης- μέσου μεταφοράς (ιδιωτικού η δημόσιου) , πόλης όπου το μόνο που λειτουργεί είναι το δίπολο κατοικία- ουσιαστικά κοιμητήριο, εργασία- ουσιαστικά χώρος οικονομικής επιβίωσης.
  Οι πολίτες που έχουν εγκλωβιστεί σε αυτήν την λογική, δεν γνωρίζουν τίποτα για την γεωγραφική και κλιματολογική διάσταση της πόλης τους.
  Δεν γνωρίζουν τα όρια και το πραγματικό της ανάγλυφο. Από πού ανατέλλει και που δύει ο ήλιος . Πόση ώρα χρειάζεται στην πραγματικότητα ένας πολίτης για να διασχίσει με τα πόδια , μια απόσταση που την καταλανώνει με το αυτοκίνητο. Τι σημαίνει προσανατολισμός και ποια είναι η σημασία του για το ανθρώπινο είδος. Τι μεσολαβεί σαν ιστορία, φύση, πολιτισμός, μεταξύ ενός σημείου αφετηρίας και ενός σημείου προορισμού !
  Ποια, τέλος πάντων, τα τοπόσημα μιάς πόλης που μπορούν να καταστήσουν έναν πολίτη τοπόφιλο, ή, τοπόφοβο ,ενεργό, ή, ανενεργό !
  Κάποιοι συμπολίτες μας, δυστυχώς πολλοί λίγοι, έμαθαν, όπως μάθαμε και εμείς, να περπατάνε στην φύση και στα βουνά, όμως τις πόλεις τους τις αγνοούν η τις περιφρονούν, όπως και η συντριπτική πλεοψηφία του ελληνικού λαού.
  Για να αλλάξει αυτή η αντίληψη, για να ξανα-ανακαλύψουμε τις πόλεις μας με τα πόδια και όχι με το αυτοκίνητο, ή, με το λεωφορείο, για να ξανα- ανακαλύψουμε την έννοια του πολίτη, στην γεωγραφική της διάσταση, για να ανακαλύψουμε, αν το θέλετε τον βαθύτερο οικολογικό εαυτό μας, σας καλούμε την Τετάρτη, των Φώτων, 6 Ιανουαρίου 2010, στις 15,30 μ.μ. στην πρώτη οργανωμένη αστική πεζοπορία , που θα ξεκινήσει μπροστά από τον χώρο του Αστεροσκοπείου, απέναντι από την Πνύκα, στο Θησείο, θα πορευτεί μέσω άγνωστων δρόμων προς την Καλλιθέα, προς τον Πειραιά , και θα καταλήξει διασχίζοντας τις φτωχογειτονιές του Κερατσινίου, στο Πέραμα, σε 4 ώρες, περίπου !

 9. 1) Δηλώνω υποτακτικός της Βάλιας
  2) Μπορεί και να είμαι πληροφοριοδότης της
  3) Δεν είμαι κουκουλοφόρος
  4) δεν παίζει τέσσερα…

 10. Παράθεμα: “Δεν καταλάβατε, ήρθαμε για να μείνουμε!” : Real-Politics

 11. Έτσι μπράβο αγαπημένη μου/μας ανηψιά.Επιτέλους να αναγνωριστουν οι τέλειες και διακριτικες σου προσπάθειες για το ΠΕΡΙΒΆΛΛΟΝ .Είναι που τόσο δύσκολα αναγνωρισιμες τέτοιες προσπάθειες .Και κάποιος ‘αλλος που σε ξεχώριζε και σ’αγαπούσε θάταν υπερήφανος .

 12. Αγαπητή Βάλια , σε αγάπησα μέσα απο το Ποντίκι . Σε διαβάζω σε παρακολουθώ και σε χαίρομαι γενικά κυρίως για την ευσυνειδησία σου.
  Γρ΄΄αφω και εγώ . Είναι το τρελλό μεράκι μου. Αυτό που με κάνει να αναπνέω καλύτερα και καθαρότερα. Ίσως να με έχεις δει σαν σχολιάστρια στο ποντίκι . Σου εύχομια πολύ καλή συνέχεια και σου θυμίζω πως τα πανιά φουσκώνουν απο τον μαέστρο αέρα..Θα χαρώ πολύ αν θελήσεις να επισκεφθείς το »ερασιτεχνικό » μου blog

 13. Σε ευχαριστώ πολύ Αννίτα, εννοείτα ότι επισκέπτομαι αμέσως το blog σου. Καλή συνέχεια!!! Keep walking 🙂

 14. Ευχομαι καλη αρχη,πολυ καλα τα θεματα με οικολογικη συνειδηση,καλη επιτυχια !!!!

 15. Ευχαριστώ Κώστα, να είσαι καλά!
  Υ.Γ
  χαχαχαχα διαλέγει αυτόματα…. μην το παίρνεις προσωπικά 🙂

 16. Θα μας ενδιέφερε να αναδημοσιεύσουμε το «Ενεργειακές Γέφυρες» στην ιστοσελίδα μας με link και αναφορά, φυσικά στο blog. Θα μπορούσα να έχω κάποιες περισσότερες πληροφορίες (αν υπάρχουν) και φυσικά την άδεια σας?
  Ευχαριστώ!

 17. Καλησπερα
  Ειμαι ο Τακης Τσακαλακος και δεν ειμαι ουτε «κουκουλοφορος» η «πληροφοριοδοτης». Ειμαι ενας «αρρωστος» μαθηματικος, που ενδιαφερεται και λιγο
  για μαθητες που δεν εχουν την οικονομικη δυνατοτητα φροντιστηριου. Δειτε τι εννοω
  http://mathsflipbook.blogspot.gr
  Με εκτιμηση
  ΤΤ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s