Η ορχήστρα των λαχανικών!

Από το Πράσινο Ποντίκι

Είναι μουσικάρες και έχουν αποκτήσει παγκόσμια φήμη, αφού καθηλώνουν το κοινό χρησιμοποιώντας ως μουσικά όργανα καρότα, κολοκύθες, πράσα και αγκινάρες!
Το όνομα του ενδεκαμελούς συγκροτήματος είναι «The Vienna Vegetables Orchestra» και όπως μαρτυρά και το όνομά τους πηγή της έμπνευσής τους είναι η γενέθλια πόλη τους η Βιέννη, πόλη που είναι συνώνυμη με τη μουσική.
Η ιδέα να χρησιμοποιήσουν φρέσκα αλλά και αποξηραμένα λαχανικά ως μουσικά όργανα τους ήρθε ένα βράδυ μαγειρεύοντας…Ένα από τα μέλη του συγκροτήματος έφτιαχνε σάλτσα και το μουσικό αυτί του έπιασε τον αδιόρατο θόρυβο που κάνει η ντομάτα όταν την τεμαχίζεις. Μετά τη ντομάτα άρχισαν να πειραματίζονται και με άλλα λαχανικά αλλά και με όσπρια και βέβαια ως μουσικοί άρχισαν να τα προσαρμόζουν.
Η ορχήστρα των λαχανικών χρησιμοποιεί τα καρότα ως φλάουτα, τις κολοκύθες ως μπάσο, τη σελινόριζα για μπόνγκος, ρίζες για μπακέτες κρουστών, τα κρεμμύδια, τα πράσα τις πιπεριές ακόμα και ως βιολιά! Όπως λένε αυτό που ανακάλυψαν είναι ότι τα λαχανικά έχουν την ιδιότητα να βγάζουν πολύ ξεχωριστούς και ιδιαίτερους ήχους που κανένα μουσικό όργανο ή άλλο υλικό δεν μπορεί να αποδώσει.
Τα μέλη της Ορχήστρας των Λαχανικών προκειμένου τα όργανά τους να είναι φρέσκα και να έχουν εξαιρετική απόδοση, επισκέπτονται πριν από κάθε συναυλία τη λαϊκή αγορά και επιλέγουν με προσοχή τα λαχανικά τους που πρέπει πρώτης ποιότητας! Αμέσως μετά κάνουν τις κατάλληλες τροποποιήσεις και στη συνέχεια με τα φρεσκότατα μουσικά τους όργανα ανεβαίνουν στη σκηνή και αποθεώνονται.
Τα μέλη της ορχήστρας έχουν φροντίσει ώστε τα λαχανικά να μην πηγαίνουν στον σκουπιδοτενεκέ μετά το τέλος της συναυλίας. Έτσι τα κομμάτια των λαχανικών που αφαιρούν κατά τη διαδικασία κατασκευής των οργάνων δεν τα πετάνε αλλά τα κάνουν λαχανόσουπα την οποία προσφέρουν στα κονσέρτα στους θεατές. Τα όργανα- λαχανικά τα μοιράζουν επίσης στους θεατές και στην περίπτωση που κάποιο περισσέψει οδεύει για κομποστοποίηση.
The Vienna Vegetables Orchestra, είναι μοναδική στον κόσμο αφού όπως λένε τα μέλη της γνωρίζουν μόνον έναν σολίστα μουσικό που χρησιμοποιεί λαχανικά ο οποίος βρίσκεται στην Αυστραλία. Όπως λένε όμως, επί της ουσίας υπάρχουν εκατομμύρια ορχήστρες λαχανικών σε ολόκληρο τον κόσμο αρκεί κάποιος να κάνει μια βόλτα σε οποιαδήποτε λαϊκή αγορά και ακούσει με προσοχή τους λεπτούς ήχους που βγάζουν όλα τα λαχανικά. Άλλωστε όπως επισημαίνουν δεν υπάρχουν μόνον ορχήστρες λαχανικών αλλά και παπουτσιών και ψωμιών ακόμα και αυτοκινήτων, αρκεί κανείς να έχει το ταλέντο του μουσικού ή του υποψιασμένου ακροατή.

Σχολιάστε