Ξύπνησε η Άνοιξη!

Η Βέσνα βιαζόταν και ξύπνησε από τις πρώτες. Η μικρή άρχισε αμέσως τα παιγνίδια ενώ η αδερφή της η Μπάρμπαρα επέλεξε να κάτσει δίπλα στον Μίσα και να απολαύσει τον ήλιο. Ο Γιωργάκης και η Ειρήνη, για μία ακόμη χρονιά μοιράστηκαν τη φωλιά τους και ξύπνησαν μαζί, αλλά ακόμα δεν είναι ιδιαίτερα κινητικοί.

Ο Κυριάκος συνέχισε το χουζούρι και όταν σηκώθηκε αν και αγουροξυπνημένος άρχισε αμέσως τα παιγνίδια και μετά έκανε το πρώτο του μπάνιο στην ειδικά διαμορφωμένη λίμνη εντός του Καταφυγίου της Αρκούδας στο Νυμφαίο!
Ναι, είναι αδιαπραγμάτευτο. Η Άνοιξη αφίχθη! Οι αρκούδες έχουν αλάνθαστο ένστικτο και μας βεβαιώνουν ότι δεν πρόκειται να δούμε κακοκαιρίες για μακρύ χρονικό διάστημα!
Και τώρα όσοι πιστοί προσέλθετε! Από αυτό το Σάββατο, 24 Μαρτίου, μπορούμε να επισκεπτόμαστε τις αρκούδες καθημερινά (και τις αργίες) από τις 10.00 ως τις 16.30 και να ενημερωνόμαστε τόσο στο Καταφύγιο της Αρκούδας στο Νυμφαίο όσο και στους υπόλοιπους χώρους του Περιβαλλοντικού Κέντρου του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ.
Περισσότερες πληροφορίες και ραντεβού για τα σχολεία στον Αρκτούρο και στο 23860 31155.

Υ.Γ

Ο Γιώργος, ο μαύρος αρκούδος, και ο Ανδρέας (47 ετών), ο παγκοσμίως γηραιότερος αρκούδος σε Καταφύγιο κοιμούνται ακόμα. Όπως κάθε χρόνο είναι οι πρώτοι που αποσύρονται στις φωλιές τους και οι τελευταίοι που ξυπνάνε!
Στη φωλιά τους παραμένουν ακόμα ο Μήτσος, ο Duke και η Τασούλα, η οποία φέτος κοιμήθηκε σε φυσική φωλιά που έσκαψε η ίδια.

2 comments on “Ξύπνησε η Άνοιξη!

  1. Αρκούδες, βέβαια, δέν υπάρχουν εδώ γύρω μου γιά νά μου αναγγείλουν τόν ερχομό τής Ανοιξης, αλλά υπάρχει τό μοναχικό, καί ίσως γιά τά ανθρώπινα αυτιά μελαγχολικό, ερωτικό, κάλεσμα τού Γκιώνη, μέσ’ τήν ανοιξιάτικη μυρωμένη νύχτα, καθώς καί τό γλυκό κελάηδημα τών κοτσιφιών, που τώρα εβρίσκονται σέ περίοδο αναπαραγωγής. Μέ θλίβει τό γεγονός που τά κοτσίφια τά ακούω από τό διπλανό κτήμα καί όχι στό δικό μου λόγω τού οτι τά δικά μου δένδρα καί όλο τό πράσινο κάηκαν στήν φωτιά τού 2009, καί στό διπλανό όχι. Κάποτε έβλεπα φωλιές κοτσιφιών στούς θάμνους μου, Τόν Μάϊο συχνά μάζευα μωρά κοτσιφάκια που έιχαν πέσει από τήν φωλιά τους. Τά φρόντιζα, τά τάϊζα καί όταν μεγάλωναν μέ ένα φιλί τά αποχαιρετούσα καί τά απελευθέρωνα. Εκτός από αυτά τά ευλογημένα πλάσματα, που λειτουργούν μέ τούς φυσικούς νόμους, βασίζομαι καί στό δικό μου ένστικτο καί στήν λειτουργία μου ακολουθώντας τούς φυσικούς νόμους, οί οποίοι μου προαναγγέλουν τήν Ανοιξη καί τό επερχόμενο καλοκαίρι.

  2. Τι ωραίες εικόνες που μας μεταφέρεις Κώστα….Το παρκάκι απέναντί μου είναι γεμάτο κοφύτσια και καρακάξες…Τί ωραίες που είναι , οι φτερωτοί «πιγκουίνοι».. Μόνο το κρώξιμό τους είναι άσχημο…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s