Πράσινο Ποντίκι Σεπτεμβρίου

Τελικά το φεγγάρι είναι «εύφορο» κατά το ήμισυ. Στο Φάληρο, σχεδιάζει και δημιουργεί, τις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις της Εθνικής Βιβλιοθήκης και της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, ο απόλυτος starchitect (νεολογισμός που προέρχεται από το star και το architect και χρησιμοποιείται για να προσδιορίσει τους κορυφαίους, τα είδωλα της αρχιτεκτονικής) ο Renzo Piano. Την ίδια στιγμή, σε κάθε γωνιά της υπόλοιπης Ελλάδας, σχεδιάζει και δημιουργεί ο κάθε παράνομος που αυθαίρετα έκτισε όπου ήθελε, όπως ήθελε, ότι ήθελε…
Στο Σουσάκι Κορινθίας, θέτουν σε κίνδυνο την υγεία και την ασφάλεια των πολιτών, την οικονομική ανάπτυξη της περιοχής, επιλέγοντας να φιλοξενήσει μονάδα αποθήκευσης χημικών, μεταξύ των οποίων και του άκρως επικίνδυνου στυρενίου. Την ίδια ώρα, στους Αγίους Αναργύρους προσπαθούν να «αναγεννήσουν» το πάρκο Τρίτση, έκταση 1.150 στρεμμάτων που είχε αφεθεί στη μοίρα του.
Σε ολόκληρη την Ελλάδα και κυρίως στη νησιωτική ανυπολόγιστες ποσότητες γυαλιού οδεύουν στις χωματερές. Την ίδια ώρα, όλο και περισσότεροι πολίτες απορρίπτουν την πλαστική ζωή και επιλέγουν γυάλινες συσκευασίας.
Στην Ιαπωνία, άρχισε η σφαγή των δελφινιών. Με κυβερνητική απόφαση περισσότερα από 20.000 δελφίνια θα σφαχτούν και ανυπολόγιστος αριθμός θα αιχμαλωτιστεί για να εφοδιάσει με νέο αίμα τη βιομηχανία του θεάματος. Την ίδια ώρα, 5.000 καλλιτέχνες από 83 χώρες κινητοποιήθηκαν για ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα του πλανήτη, το νερό.
Με αυτές τις αντιθέσεις, υποδέχεται το φθινόπωρο το Πράσινο Ποντίκι. Με θέματα που μας κάνουν να μελαγχολούμε και να θυμώνουμε αλλά και με πρωτοβουλίες που μας κάνουν να πιστεύουμε ότι υπάρχει πάντα και χρόνος και τρόπος. Καλή ανάγνωση.

Advertisements

2 comments on “Πράσινο Ποντίκι Σεπτεμβρίου

  1. Τόσο σημαντικά θέματα καί τόσο σημαντικούς προβληματισμούς δέν έχω συναντήσει σέ πολλά ιστολόγια. Πιστεύω πως εάν συνεχισεις σέ αυτό τό ύφος, αγαπητή μου Βάλια, πρέπει τό ιστολόγιο σου νά γίνει πρώτο σέ επισκεψημότητα. Θά γράψω κάποιο συγκεκριμένο σχόλιο, δέν ξέρω σέ ποιό νά πρωτογράψω, αλλά θέλω νά τό γράψω μέ τήν ησυχία μου. Αύριο Πέμπτη, αγοράζω τό «Ποντίκι» βέβαια, καί
    διαμορφώνω άποψη. Συγχαρητήρια !!!

    μελετώ περεταίρω καί διαμορφόνω άποψη.

    • Σημείωση. Κάτι συμβαίνει μέ τό πλαίσιο γραφής σχολίου. Δέν υπάρχει βέλος ανόδου ή καί καθόδου, καί κάποιες φράσεις χάνονται καί εμφανίζονται από κάτω από τό κείμενο όπως η φράση στό επάνω σχολιο μου «μελετώ καί διαμορφόνω άποψη». Αυτή η φράση είναι μιά φράση που τήν έχασα, αλλά καί δέν ήθελα νά φανεί. Τί συμβαίνει δέν ξέρω.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s