Ούτε δραχμή, ούτε ευρώ, επιστροφή στον οβολό!

Με αυτόν τον τίτλο και εκτενές αφιέρωμα στα κοινωνικά «νομίσματα» και τα κοινωνικά δίκτυα που αναπτύσσονται σε ολόκληρη τη χώρα για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης – με γνώμονα την κοινωνική αλληλεγγύη και τις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης- κυκλοφορεί την Πέμπτη μαζί με το «Π», το Πράσινο Ποντίκι Ιουλίου.

Στο αφιέρωμα παρουσιάζονται οι πρωτοβουλίες πολιτών που αποφάσισαν να πειραματιστούν και να υιοθετήσουν για τις αγοραπωλησίες τους άϋλα νομίσματα, που δεν τυπώνονται, δεν «κόβονται» σε κέρματα, δεν αλλάζουν χέρια και δεν χάνουν την αξία τους.

Ακόμα, η κατάργηση του υπουργείου Περιβάλλοντος. Γιατί το Μέγαρο Μαξίμου 21 μήνες μετά τη συγκρότηση του ΥΠΕΚΑ επιλέγει αντί την πολιτική της πράσινης ανάπτυξης, την πολιτική της «κωλοτούμπας» και της εκτροπής από τις επιταγές του Συντάγματος και της κοινής λογικής.

«Γράμμα από τη Φουκουσίμα». Η συγκλονιστική έκκληση μιας μητέρας δυο παιδιών που η οικογένειά της χτυπήθηκε από τη ραδιενέργεια μετά την έκρηξη στο πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα.

Και ακόμα το σχέδιο επέλασης των «βρωμιάρηδων» στην Αρκτική. Πώς οι εταιρείες – κολοσσοί του πετρελαίου απειλούν την τελευταία απάτητη από τα συμφέροντα περιοχή του πλανήτη.

Advertisements

2 comments on “Ούτε δραχμή, ούτε ευρώ, επιστροφή στον οβολό!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s