Ο μαλάκας και η αρκούδα

Ο τύπος που χαρούμενος φωτογραφίζεται με το θήραμά του- μια από τις ελάχιστες αρκούδες που μας κάνουν ακόμα την τιμή να ζουν στην Ελλάδα -καταζητείται.
Σύμφωνα με καταγγελία που έγινε στον ΑΡΚΤΟΥΡΟ
, είναι κάτοικος της κοινότητας Αγ. Γεωργίου Βέροιας και σκότωσε την αρκούδα πριν από περίπου 20 μέρες στην ευρύτερη δασική περιοχή του Βερμίου.
Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ είχε ενημερωθεί από κατοίκους της περιοχής για την εμφάνιση αρκούδας στην Περιοχή Ξηρολίβαδου, χωρίς ωστόσο να έχει δεχθεί καταγγελίες για ζημιές από αρκούδα.
Η αρκούδα επανεμφανίστηκε στο Βέρμιο μετά από απουσία 50 ετών από την περιοχή, γεγονός που καθιστά ακόμη πιο σημαντική την προστασία του απειλούμενου σε όλη την Ελλάδα και την Ευρώπη είδους σε μια περιοχή που μπορεί να αποτελέσει και πάλι βιότοπό της.
Η αρκούδα είναι σήμερα αυστηρά προστατευόμενο είδος από τη διεθνή, την κοινοτική και την ελληνική νομοθεσία. Απαγορεύεται ρητά το κυνήγι, η αιχμαλωσία, ο βασανισμός και η έκθεση του ζώου σε κοινή θέα. Οι κυρώσεις για τους παραβάτες είναι αυστηρές και προβλέπουν φυλάκιση τουλάχιστον ενός έτους και χρηματικές ποινές. Παρόλο που οι παράνομοι φόνοι αρκούδας παραμένουν η μεγαλύτερη απειλή για το είδος στη χώρα μας, δεν έχει τιμωρηθεί ποτέ κάποιος για φόνο αρκούδας.

Advertisements

3 comments on “Ο μαλάκας και η αρκούδα

  1. Τό «μαλάκας» δέν τόν περιγράφει. Τού χαρίζει καί μιά πινελιά αστείου. Αυτός είναι ο νεοβάρβαρος ύπουλος θρασύδειλος εχθρός, η μεγάλη απειλή τής φύσης, τού ανθρώπου, τού πολιτισμού καί τών αξιών. Δολοφόνος.
    Εφ΄όσον η φωτογραφία του έφτασε στό «Ποντίκι», πρέπει νά γνωρίζουν ποιός είναι. Εχει συλληφθεί?

    • Λυπάμαι, αλλά δέν πιστεύω πως ψάχνουν νά τόν βρούν. Αδιαφορούν!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s