Η πατρίδα ως φωτιστικό

Της Βάλιας Μπαζού από το Ποντίκι
Ας με συγχωρήσουν οι «υπερπατριώτες», μνημονιακοί, κρυφομνημονιακοί και αντιμνημονιακοί, αλλά τελευταία προσδιορίζω την πατρίδα ως φωτιστικό.
Και αναρωτιέμαι εάν πριν σώσουν τη χώρα – είτε εφαρμόζοντας πιστά το μνημόνιο, είτε αναθεωρώντας το με άλλο «μείγμα πολιτικής», είτε καταργώντας το- μπορούν να σώσουν την πατρίδα – φωτιστικό που δοκιμάζεται καθημερινά. Χωρίς ίχνος υπερβολής θα έλεγα ότι η πρόκληση αυτή είναι το απόλυτο κρας τεστ για να μας πείσουν ότι πράγματι είναι πλασμένοι για τα μεγάλα, για να γράψουν ιστορία. Και μέχρι στιγμής έχουν αποτύχει.

Άρχισα να βλέπω την πατρίδα ως φωτιστικό όταν κάνοντας σχεδόν καθημερινά βόλτα στο Πεδίον του Άρεως διαπίστωσα ότι 4 μήνες μετά την παράδοσή του στους Αθηναίους, πλήρως αναγεννημένου, άρχισε η παρακμή.
Ο βάνδαλος «πολίτης» (μνημονιακός, κρυφομνημονιακός, αντιμνημονιακός) κόβει βόλτες στο Πεδίον του Άρεως και καταστρέφει ότι βρει μπροστά του.
Ο βάνδαλος «αρμόδιος» (μνημονιακός, κρυφομνημονιακός, αντιμνημονιακός) δεν ξέρει (;) πού πέφτει το Πεδίον του Άρεως και το αφήνει να καταστρέφεται.
Ο βάνδαλος «πολίτης», δεν σέβεται τα εκατομμύρια ευρώ που πλήρωσε από την τσέπη του για το έργο, για το οποίο, μάλιστα, περίμενε τέσσερα χρόνια να τελειώσει.
Ο βάνδαλος «αρμόδιος», παρέδωσε και την έκανε με ελαφρά πηδηματάκια.
Και αναρωτιέμαι…
Αν δεν μπορεί να σωθεί η πατρίδα- φωτιστικό, ποια πατρίδα θα σωθεί;
Αν δεν μπορεί να σπάσει αυτή η ανίερη συμμαχία, ποια μπορεί;

Υ.Γ
Για την ιστορία, το κεντρικό σιντριβάνι χάλασε λίγες μέρες μετά την παράδοση του πάρκου και η βλάβη ακόμα δεν έχει αποκατασταθεί. Έχω μετρήσει περισσότερα από 10 κατεστραμμένα φωτιστικά( φωτο 1,2). Στο ροδώνα, το ρυάκι αρχίζει να στερεύει από νερό και γέμισε γλίτσα(φωτο 3). Οι ζημιές δεν θα αποκατασταθούν; Δεν υπάρχει τεχνική υπηρεσία στην Περιφέρεια; Γιατί έτσι που πάει η ιστορία σε ένα χρόνο θα είναι ρημαδιό.

Advertisements

One comment on “Η πατρίδα ως φωτιστικό

  1. ΤΟ ΦΩΤΙΣΤΙΚΟ…………………….. ΣΒΗΝΕΙ

    ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΕΔΙΟΥ ΤΟΥ ΑΡΕΩΣ: in Post Mortem

    ΓΟΛΓΟΘΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΑΝΑΛΗΘΕΙΕΣ.

    Στην ΗΜΙΤΕΛΗ ΑΝΑΠΛΑΣΗ των μετά παρέλευση «3» ετίας αποκλειστικά εκτελεσθέντων «Οικοδομικών Εργασιών» τόννων ΜΠΕΤΟΝ ήτοι 6,000 κυβ.μ , Ισοδύναμων με τον όγκο του οπλισμένου σκυροδέματος «6» 6 όροφων πολυκατοικιών, Προϋπολογισμού το έτος 2006: 9,150.000 $ . δηλ. σήμερα 10.000.000 ευρώ $ και δηλωθείσα κατά τα άλλα παραδοθείσα – ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ στην πινακίδα της κεντρικής εισόδου πλησίον του μνημείου της Αθηνάς…….ΑΠΑΝΤΟΥΝ οι αρμόδιοι όπως διορατικότατα είχαμε προβλέψει και δηλώσει, με ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ.!!!

    Με βαρύγδουπο τίτλο στην εφημερίδα τα Νέα της Κυψέλης Απρίλιος 2011, αναφέρεται ότι από την Περιφέρεια Αττικής θα διατεθούν επιπλέον 5,100,000 $ εκατ.ευρώ, που θα κατευθυνθούν και θα απορροφηθούν για τα έργα στο Αττικό Άλσος και το Πεδίον του Αρεως.

    Αναρωτιόμαστε εφόσον η Ανάπλαση ολοκληρώθηκε σύμφωνα και με επίσημες ανακοινώσεις στα ΜΜΕ-Blogs – εφημερίδες και σύμφωνα με την ανηρτημένη πινάκιδα στο τοίχωμα εισόδου πλησίον του μνημείου της Αθηνάς – λεωφ.Αλεξάνδρας, τότε πως δέν ολοκληρώθηκε, ? αφού: τα διατηρητέα κτίρια Αλσος Οικονομίδη ειναι γιαπί – Green Park γιαπί και οχετός εστία μόλυνσης – ενα μέρος των περιφερειακών δρόμων περιμένει τις παλέτες των μαρμάρων.
    Οι δύο κτιστές τουαλέτες του πάρκου να μην λειτουργούν και η μία να είναι γιαπί, οι δε χημικές «να είναι κορεσμένες». Η κεντρική είσοδος της λεωφ.Αλεξάνδρας προς το μνημείο Αθηνάς περιφραγμένη ερμητικά με λαμαρίνες εργοταξιακού τύπου, τις δε βραδυνές ώρες να απαγορεύεται η πρόσβαση. Το Φυτώριο να παραμένει αλάνα και η υποσχεθείσα κομποστοποίηση να παραμένει ως όραμα θερινής νυκτός ( τα χρήματα όμως να έχουν ήδη διατεθεί και ήδη απορροφηθεί ). Οι επεμβάσεις στο χώρο Αλίκη μολονότι παράνομες κατά την άποψη μας, σήμερα για τα γύρωθεν δένδρα καταστροφικές.

    Επειδή λοιπόν εμείς θεωρούμε ότι μέρος των άνω χρημάτων θα διατεθεί για την αποπεράτωση των δύο διατηρητέων, Αλσος,Οικονομίδη – Green Park και λοιπές αποπερατώσεις, αναρωτιόμαστε τι είδους συντήρηση θα παρασχεθεί στο πολύπαθο αιωνόβιο Πεδίον του Αρεως, αφου απο το άνωθεν ποσό πολύ απλά ελάχιστα ΜΟΝΟΝ ψίχουλα θα απομείνουν, κατά την ταπεινή μας άποψη.

    Εν κατακλείδι μπορούμε να δηλώσουμε ευθαρσώς και απορούντες: Γιατί να είμαστε όλοι οι Ελληνες βουτηγμένοι μέσα εκεί που επικαλείται ο κύριος απο την Τρόικα – ΔΝΤ και γιατί να τα έχουμε φάει όλοι μαζί…. εμείς οι Έλληνες ?;;;;;;;;;;;;;

    Ας ανασκουμπωθούμε σήμερα λοιπόν όλοι εμείς οι ‘Ελληνες και ας δουλέψουμε σκληρά ούτως ώστε να πειθόμεθα «τοις κείνων ρήμασι»!!!!

    ΚΑΙ Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΩ

    http://kyameftopedioareos.blogspot.com

    Παρασχάκης Γεώργιος Δικαστικός Επιμελητής

    Μαρκαράς Πολύκαρπος Αρχ.Μηχ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s