Κυριολεκτικά…φυσάει!


Από το Πράσινο Ποντίκι
Ο Thierry Dumaine, είναι καλλιτέχνης και ζει στη Νίκαια της Γαλλίας.Η ανάγκη για ένα νέου τύπου αυτοκίνητο που ο 51χρονος designer ονόμασε «Ventile», προέκυψε από τη ζωή του στη Νίκαια και από την περιοχή όπου κατοικεί η οποία είναι πυκνοδομημένη και πολυπληθής και ένα μικρό αυτοκίνητο είναι περισσότερο από αναγκαίο.

Το αυτοκίνητο του Γάλλου designer διαθέτει έναν υβριδικό κινητήρα, συνδυασμός ηλεκτρικού και καυσίμου και έναν «ανεμιστήρα» στη βάση, στο σασί του αυτοκινήτου που με τους τροχούς. Μόλις ο αέρας αρχίσει να φυσάει η κεντρική «ανεμογεννήτρια» δίνει ώθηση στους τέσσερις τροχούς που διαθέτουν επίσης μικρούς ανεμιστήρες οι οποίοι αντίστοιχα παράγουν ενέργεια για να κινηθεί το αυτοκίνητο, αφού είναι συνδεδεμένοι με τον υβριδικό κινητήρα. Έχει μια εξαιρετική απόχρωση του μπλε – γαλάζιου, το υλικό που είναι κατασκευασμένο είναι ημιδιαφανές και πολύ μαλακό ενώ τα καθίσματα είναι φουσκωτά! Το βάρος του είναι κυριολεκτικά φτερό στον άνεμο αφού δεν ξεπερνά τα 350 κιλά!

Advertisements

2 comments on “Κυριολεκτικά…φυσάει!

 1. Καταπληκτικό αυτοκίνητο καί υπέροχο σχέδιο.
  Εχει μιά φοβερή απήχηση επάνω μου, ίσως επειδή μου θυμίζει τήν παιδική μου φαντασίωση σχετικά μέ αυτοκίνητα, ή ίσως επειδή διατηρούνται κλασσικά στοιχεία, σέ συνδιασμό μέ σύχρονα υλικά. Ασε που μοιάζει σάν νόθο τέκνον τής RoRo μου, η οποία φαίνεται τσιλιμπούρδισε μέ κάποιον κοπρίτη τής γειτωνιάς καί μου έτεκεν ημίαιμο, καί εγώ δέν πήρα είδηση.
  Ενας λόγος παραπάνω νά θέλω ένα τέτοιο «μπασταρδάκι» γιά συναισθηματικούς λόγους. Ως εκ τούτου περιμένω ανάρτηση, σχετικά μέ τιμή- εκτός κι άν είναι ά-τιμο τό σκατουλάκι- καί πού μπορεί κάποιος νά τό βρεί.
  Μά, δέν μού λές, λάστιχα δέν έχουν οί ρόδες του?
  Ετσι θά κυλάει μέ τήν ζάντα? Μμππρρρουου, μμππρρρουου, μμππρρρουου, στόν δρόμο?

  • Κώστα δυστυχώς είναι ένας ακόμα από τους πρωτοπόρους που θα ψάχνει για δεκαετίες χρηματοδότη… Βραβεύτηκε πάντως στο διαγωνισμό για concept car της Μισελεν.
   Θα σου αφιερώσω επόμενο ποστ για το πιο οικονομικό και πιο οικολογικό αυτοκίνητο του πλανήτη που το σαμποτάρουν αγρίως..
   Υ.Γ
   Και τί χρώμα ε; Και φουσκωτά καθίσματα… μούρλια!!!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s