Τα ζώα που πληγώναμε…

… Με πειράματα – βασανιστήρια… Με ένα αφιέρωμα στα εργαστήρια εκτροφής σκύλων και στα νόμιμα και παράνομα εργαστήρια πειραμάτων, κυκλοφορεί την Πέμπτη, μαζί με το «Π», το Πράσινο Ποντίκι Φεβρουαρίου.
Στο αφιέρωμα θα δείτε καρέ- καρέ και μια από τις εφόδους Ισπανών ακτιβιστών σε εκτροφείο πολυεθνικής εταιρείας για την απελευθέρωση σκύλων που προορίζονταν για πειράματα.
Ακόμα, ένα ρεπορτάζ για το στολίδι της Αθήνας, το Πεδίον του Άρεως και τους βάνδαλους που είδε άφησαν την υπογραφή τους. Γιατί πρέπει ο δήμος της Αθήνας να αναλάβει αμέσως τη διαχείριση του πάρκου, προκειμένου να μην πάει στράφι ο «πνεύμονας» της πόλης.
Η ανατρεπτική πρόταση των επιστημόνων για την αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού και της ρύπανσης. Γιατί ζητούν την κατάργηση των παρκινγκ στο κέντρο των πόλεων. Σε ποια στοιχεία στηρίζουν την πρότασή τους. Τι έδειξε το «πείραμα» στις μεγάλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.
Και ακόμα ένα συγκινητικό ρεπορτάζ για τους κρατούμενους σε φυλακές της Βρετανίας που επισκευάζουν ποδήλατα και τα στέλνουν στα παιδιά της Γκάμπια που είναι υποχρεωμένα να περπατούν πάνω από έξι ώρες για να φτάσουν στο σχολείο τους.
Τη σελίδα των bloggers στο τεύχος Φεβρουαρίου μας κάνει την τιμή να υπογράφει το antigoldgreece

Advertisements

One comment on “Τα ζώα που πληγώναμε…

  1. Αυτά τά πειράματα που διεξάγονται σέ εκατομμύρια ζώα, όλων τών ειδών, σκυλιά, γάτες, γουρούνια, ποντίκια, καί κυρίως σέ πηθίκους κ.λ.π. γιά έρευνα σέ φάρμακα, καλλυντικά, απορρυπαντικά καί άλλα, έχουν αποδειχθεί από ειδικούς επιστήμονες, ως μή αναγκαία, άχρηστα καί συχνά επιβλαβή, λόγω τής διαφοράς τών γονιδίων από τόν άνθρωπο.
    Εκατομμύρια ζώα βασανίζονται αγρίως καί πεθαίνουν ένα αργό καί οδυνηρό θάνατο, χωρίς λόγο, γιά τό «καλό τής ανθρωπότητας».
    Πολοί άνθρωποι έχουν χάσει τήν ζωή τους, από φάρμακα που ενώ είχαν δοκιμαστεί σέ ζώα, είχαν αρνητική επίδραση στόν άνθρωπο.
    Θυμήσου, κάθε φορά που βάφεις τά χείλη σου κόκκινα, τά βάφεις μέ αίμα. Καί είναι τό αίμα κάποιου άτυχου μή ανθρώπινου όντος, μέ φοβερή αίσθηση πόνου, μία μή ανθρώπινη ύπαρξη, πολύ νοήμων καί πολύ ευαίσθητη.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s