Με απαγορευμένα αέρια κατά διαδηλωτών

«Φρέσκο» φιαλίδιο με το απαγορευμένο αέριο CS «αλίευσαν» οι Οικολόγοι Πράσινοι κατά τη χθεσινή διαδήλωση. Όπως επισημαίνουν εκτός από το χημικό αέριο CS ελέγχεται πληροφορία και για τη χρησιμοποίηση του Admisite-DM, αερίου με υψηλή τοξικότητα και μακροχρόνιες συνέπειες στην υγεία.
Σύμφωνα με το Πρωτόκολλο της Γενεύης (1969) και τη Σύμβαση του Παρισιού (1993), αέρια όπως το CS και το Admisite-DM συνιστούν χημικά όπλα και γι αυτό απαγορεύεται η χρήση τους. Καμιά εξαίρεση δεν επιτρέπεται φυσικά ούτε για σκοπούς αστυνόμευσης, αφού βάσει των Συνθηκών απαγορεύονται ακόμη και σε εμπόλεμες περιόδους.
Οι Οικολόγοι Πράσινοι, ζητούν διευκρινίσεις και ανεξάρτητη έρευνα ώστε να διαπιστωθεί ποιος αρμόδιος και με ποια διαδικασία πήρε την απόφαση να προμηθευτεί η ελληνική αστυνομία όχι μόνο παλαιότερα, αλλά και εντός του 2010 με τέτοιες ουσίες, ποια είναι η ποσότητά τους, και αν υπάρχει πρόβλεψη για την ασφαλή καταστροφή τους.

Advertisements

4 comments on “Με απαγορευμένα αέρια κατά διαδηλωτών

  1. μας είχαν υποσχεθεί επί Πολύδωρα (καλέ, τί κάνει αυτός?) δακρυγόνα με πιπερόριζα (τζίντζερ) κι από τότε τρέχω με νιγκίρι και σασίμι στα χέρια, σε κάθε διαδήλωση…εις μάτην όμως…

    • Σούσι….χαχαχαχαχαχαχαχαχαχα
      (Ο Πόλυ, φαντάζομαι παίζει τάβλι με τον στρατηγό άνεμο)

  2. Έχω μεγάλη περιέργεια, εξαδέρφη, να δώ τι στοιχεία έχει το 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο για τους καρκίνους που βγάζουν οι ίδιοι οι ΜΑΤατζήδες, που είναι κάθε μέρα μέσα σ’ αυτά τα ρημάδια.

    • Ξάδερφε όντως θα έχει ενδιαφέρον αν και ξέρεις ότι τα στοιχεία και οι επιδημιολογικές έρευνες είναι ¨πειραγμένες» και πάντα κλείνουν με το συμπέρασμα ότι τίποτα δεν οφείλεται σε ένα και μόνο παράγοντα… ( πρόσφατα αυτό είπαν και για τα Οινόφυτα …)

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s