Οι έλληνες eco heroes

Όταν πριν από μερικούς μήνες συναντήθηκα με την ‘Έφη Κομνηνού -διευθύντρια της www.brainlab.gr και του www.greendesignfestival.gr  – και μου είπε την ιδέα της  ενθουσιάστηκα… Η Έφη, μου έκανε την εξής ερώτηση…. «Μπορούμε , στο πλαίσιο του Green Design Festival, να αναδείξουμε και να βραβεύσουμε δέκα συμπολίτες μας που με τη σκέψη τους, τον τρόπο ζωής τους, την πρωτοβουλία τους και τις ιδέες τους, αποτελούν συνώνυμο της περιβαλλοντικά υπεύθυνης συμπεριφοράς, έμπρακτο παράδειγμα του τι μπορεί να κάνει ο καθένας μας για την προστασία του περιβάλλοντος;»

Η απάντηση μου βγήκε αβίαστα… «ναι μπορούμε»! Γιατί σε πείσμα των «καιρών», σε πείσμα της γενικής αφασίας, υπάρχουν δίπλα μας άνθρωποι που βάζουν την προσωπική τους σφραγίδα, που συγκρούονται, που κάνουν μικρές, καθημερινές «επαναστάσεις» και που πράγματι μπορούν να αποτελέσουν παράδειγμα προς μίμηση.  

Κάπως έτσι ξεκίνησε το ταξίδι του Green Design Festival και του Πράσινου Ποντικιού
για το στήσιμο της ενότητας  ECOHEROES  που μπορείτε να δείτε εδώ
 Ένα ταξίδι, ενδιαφέρον και δύσκολο, όχι γιατί δεν υπάρχουν δίπλα μας «πράσινοι ήρωες» αλλά γιατί ακριβώς επειδή είναι συνειδητοποιημένοι και σεμνοί, ακριβώς γιατί έχουν κάνει επιλογή ζωής και όχι εικονικής πραγματικότητας, έπρεπε να τους πείσουμε ότι υπάρχει και η καλή πλευρά της δημοσιότητας.

Ομολογώ ότι ήταν τιμή μου που έψαξα, ρώτησα φίλους και μίλησα με τους δέκα «ήρωες» της διπλανής μας πόρτας.

Οι ιστορίες των 10 «πράσινων ηρώων» ενέπνευσαν δέκα νέους έλληνες graphic designers, που μέσα από τις αφίσες τους ανέδειξαν ιδανικά τις ιστορίες των συμπολιτών μας, οι οποίοι μέσα από την καθημερινότητά τους, κάνουν πράξη την προστασία του περιβάλλοντος.

Η βράβευση των ECOHEROES, θα γίνει την ημέρα των εγκαινίων του Green Design Festival, στις 23 Σεπτεμβρίου στις 20:00 στην πλατεία Συντάγματος.

Οι ιστορίες τους και οι αφίσες τους θα εκτίθενται στην πλατεία Συντάγματος μέχρι τις 10 Οκτωβρίου. Ελάτε να τους γνωρίσετε!

Advertisements

2 comments on “Οι έλληνες eco heroes

  1. Παρακαλώ ενημερώστε και εμάς τους φτωχούς πληβείους της επαρχιακής Ελλάδας μετά το πέρας των εκδηλώσεων για τους 10 πράσινους ήρωες.
    Την καλημέρα μου και καλό φθινόπωρο

    • Ανδρέα όχι και πληβείοι….οι καλύτεροι είσαστε!!!!
      Καλή μέρα, καλό φθινόπωρο!!!!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s