Πράσινη ανάπτυξη η καύση απορριμμάτων!

Οι εθνικοί μας εργολάβοι ανοίγουν σαμπάνιες στο όνομα της πράσινης ανάπτυξης… Γιατί με ένα απλό τρικ το καλοστημένο εδώ και καιρό κόλπο τους, βρίσκει πεδίον δόξης λαμπρό.
Στο νομοσχέδιο για τις ΑΠΕ υπάρχει τελικά διάταξη που περνάει από την πίσω πόρτα την καύση των απορριμμάτων και στην Ελλάδα! Και μάλιστα για το καλό μας, αφού η καύση βαφτίζεται «πράσινη» ενέργεια!
Τέσσερις από τις μεγαλύτερες περιβαλλοντικές οργανώσεις της χώρας, η Greenpeace, το WWF Ελλάς, το Δίκτυο Μεσόγειος SOS και η Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης, με κοινή τους ανακοίνωση
τα χώνουν άσχημα στην κυβέρνηση και το υπουργείο Περιβάλλοντος και την καλούν να αποσύρει την προκλητική αυτή διάταξη από το νομοσχέδιο για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας
Όπως επισημαίνουν, η κυβέρνηση με τη διάταξη αυτή επιδοτεί την καύση απορριμμάτων «και ικανοποιεί το αίτημα των επιχειρηματιών που επί χρόνια προσπαθούν να εισάγουν την καύση απορριμμάτων στην Ελλάδα».
Για το πώς στήθηκε το κόλπο με την αγαστή συνεργασία δημάρχων, νομαρχών και περιφερειαρχών αλλά για το ποιές (ά) εταιρείες (α) μοιράζουν το χαρτί σε αυτό το «πόκερ» διαβάστε το ρεπορτάζ που δημοσιεύθηκε στις 21 Απριλίου στο «Ποντίκι» σελίδα 20-21, διαβάστε ακόμα στο στο τεύχος Μαΐου του Πράσινου Ποντικιού τις θέσεις εκπροσώπων των κομμάτων για την καύση των απορριμμάτων.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s