Ο Παπανδρέου και τα αγριοκούνελα

Με την πρώτη ματιά νόμιζα ότι πρόκειται για πλάκα… Όμως επειδή διάβασα την είδηση στο agroschannel άρχισα να το ψάχνω λίγο παραπάνω το θέμα … Λοιπόν για να μην μακρηγορώ, έχουμε «άνισο πόλεμο» (sic) με τα αγριοκούνελα! Και ακόμα η κατάσταση έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο που η καταστροφή «θα μπορούσε να συγκριθεί μόνο με τις πληγές του Φαραώ στην αρχαία Αίγυπτο»!
Και όλα αυτά θα τα μάθει σήμερα ο Πρωθυπουργός, μετά την επιστροφή του από την «ευρω-διάσωση» και τη διπλή επιτήρηση… Θα δώσει εντολή ο Γιώργος Παπανδρέου για την επιχείρηση «καταιγίδα του αγριοκούνελου»; Θα δώσει εντολή να χρησιμοποιηθεί ιός που προκαλεί τύφλωση και στείρωση στον πληθυσμό των αγριοκούνελων;
Μην γελάτε…Η επιστολή βρίσκεται στο Μέγαρο Μαξίμου και υπογράφεται από 19 πρωτοβάθμιους αγροτικούς συνεταιρισμούς της Λήμνου. Τι λένε οι αγρότες της Λήμνου… ότι το νησί έχει καταληφθεί από ορδές αγριοκούνελων, με αποτέλεσμα το 80% των αγροτικών εκτάσεων να έχει μετατραπεί σε «σεληνιακό τοπίο»… Και γι αυτό ζητούν αποζημιώσεις και τη λήψη δυο μέτρων. Ποια είναι αυτά;
-Να επιτραπεί το κυνήγι του αγριοκούνελου όλο το χρόνο και όλο το 24ωρο, όχι μόνο από δηλωμένα συνεργεία αλλά και από μεμονωμένους κυνηγούς, οι οποίοι θα διαθέτουν νόμιμες άδειες κυνηγιού, κάτω από τον έλεγχο της θηροφυλακής του νησιού.
-Να καθιερωθεί κατά κεφαλή αποζημίωση για κάθε αγριοκούνελο που θα θηρεύεται. Η αποζημίωση αυτή θα καταβάλλεται από κρατικά κονδύλια και κάτω από την εποπτεία κρατικών μηχανισμών.
– Για την οριστική λύση του προβλήματος, να αποφασιστεί από την Πολιτεία η ελεγχόμενη χρήση ιού, που προκαλεί τύφλωση ή στείρωση στον πληθυσμό του αγριοκούνελου.

Advertisements

2 comments on “Ο Παπανδρέου και τα αγριοκούνελα

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s